Träning

Svenska gymkedjor

Sverige är ett land med många träningsintresserade människor, och intresset har knappast minskat under de senaste åren. Snarare har hälsotrenderna fått oss att gå ännu oftare till gymmet och lyfta vikter eller springa på löpband. Det betyder dock inte att träningens stora mediala uppsving skulle vara en fluga. Faktum är att vi svenskar var ute och rörde på oss i naturen långt innan samtidens gym såg dagens ljus. Numera bor många av oss i städer och det kan vara svårt att ta en löprunda i naturen på lunchrasten. Då är det tur att det finns gott om gym i städerna, där några tillhör de största gymkedjorna. En gymkedja har liknande gym runt om i landet vilket säkerställer en genomgående hög kvalitet för besökarna.

 

En av de populäraste gymkedjorna är utan tvekan Sats. De har 55 olika gym runt om i landet, framför allt i de större städerna, och lockar ofta till sig besökare som värdesätter exklusivitet. Gymmen är därför utrustade med nya maskiner och fräscha omklädningsrum, och det finns ofta gruppträningspass med kompetenta ledare som ser till att du får ledning du behöver. Dessutom kan du alltid anlita en personlig tränare och vara säker på att du får en erfaren PT med mycket kunskap. Eftersom Sats satsar mycket på att ge besökaren en trevlig helhetsupplevelse med god kvalitet rakt igenom ligger också priserna på deras årskort i den övre regionen.Svenska gymkedjor 22

 

Om man vill hamna i medelregionen när det kommer till pris och exklusivitet kan Friskis & Svettis vara ett rimligt alternativ. Det är en gymkedja som har rejält förankrade rötter i den svenska folksjälen och deras affärsidé bygger inte på fåfänga eller vikthets. Istället har de byggt sin kedja på träningsglädje och låga trösklar för att alla ska kunna vara med och träna. Här finns det en folklig känsla som gör att alla kan känna sig välkomna på gruppassen eller i gymmet. Friskis & Svettis är ett av de mest utbredda gymmen i hela landet med sina 121 gym från norr till söder.

 

För den som vill få ut maximalt med gymtid för pengarna är Fitness24Seven ett självklart val. Här får du nämligen träna när du vill på dygnet. Du får ett medlemskort som fungerar som nyckel till lokalerna, vilket gör att du kan träna även när det står någon i receptionen.

 

När du har tränat är det viktigt att du får i dig rätt kost för att återhämtningen ska fungera optimalt. Om du har några härliga recept blir det roligare att laga mat. På Matklubben.se hittar du all inspiration du behöver.