Okategoriserade

Kom i form med stavgång

Om du ska komma igång med motion och träning är det viktigt att du hittar en träningsform som faller dig i smaken. Träningsformen bör också passa ihop med dina mål för själva träningen. Det allra bästa är att variera sina träningsformer men många av oss har åtminstone en eller två sorters träning som vi tycker om lite extra. Om du tycker om att ”powerwalka” kan du testa att uppdatera motionsformen med ett par stavar – det kan göra mer än vad du kanske tror! Här nedan får du veta mer om stavgång och vad det gör för din kropp och hälsa.

Vad innebär stavgång?

Fitness and gym workout concept. Healthy lifestyle background with sport training shoes close up and blue copy space.

Stavgång fungerar ungefär som en powerwalk, förutom att du i stavgång går i rask takt med ett par stavar. Dessa liknar skidstavar. Med hjälp av ett par stavar kan du öka din fett- och energiförbrukning ännu mer än om du går utan stavar. Det gäller dock att du tränar in en bra teknik och det är faktiskt inte alltid så enkelt som det kanske verkar. Det är viktigt att axlar är avslappnade och att du övar på att pendla fram och tillbaka med armarna naturligt innan du börjar med stavarna. Ta det lugnt till en början så du inte råkar ut för värk eller skador. kom igång med stavgång redan idag!

Hitta rätt träningskläder

För olika tränings- och motionsformer kan olika kläder behövas. Stavgång sker ju utomhus och därför är det viktigt att kläderna håller dig varm samtidigt som de kan ”andas”. Figurnära plagg upplevs av många bekvämare att träna i än löst sittande plagg. Du kan till exempel köpa nya kläder med rabattkod ellos. Glöm inte heller ett par bra och bekväma skor som passar till powerwalking och löpning. Vissa investerar också i accessoarer i form av svettband rund handleder och/eller pannan samt en mössa och tunnare handskar om du planerar att träna även under de kallare månaderna av året. Lycka till med träningen!