Okategoriserade

Träna på gymmet eller i hemmet?

När man hör ordet träning är det lätt att associera detta med gym, styrketräning och kanske även en stark och mycket muskulös kropp. Träning kan dock vara mycket mer än så. Det är främst den rådande träningstrenden och fitnesshetsen som får oss att göra kopplingen, men det finns många andra sätt att träna och flera orsaker till varför man gör det. Det är inte alla som är på jakt efter att få större och mer synliga muskler. Vissa tränar för att hålla kroppen ung och andra tränar t.ex. för att bli av med ett problem eller i samband med rehabilitering efter en olycka.

Hur man väljer att träna är inte det viktigaste. Det viktigaste är att man faktiskt gör det. Det moderna samhället har gjort många människor lata. Sanningen är att vi inte ens behöver gå utanför dörren för att handla mat längre om vi inte vill. Allt går att beställa rakt till dörren. Vår vardag har således gjort det ännu viktigare för människan att röra på sig mer, men var ska man träna? Måste man träna på gym eller kan man träna hemma istället?

Träna hemma

Det går absolut bra att träna hemma om man inte vill eller har möjlighet att träna på ett gym eller i en annan träningslokal. I hemmet kan du använda dig av många olika träningsformer och tack vare Youtube kan du titta på instruktionsvideos och få upp din motivation. Många känner sig mer trygga att träna hemma, eftersom det sker i ensamhet och utan att man behöver känna att någon tittar eller dömer. Har du kunskap kan du köpa material hos Buildor för att bygga ihop ditt eget gym med vikter och maskiner, men det går minst lika bra att använda dig av utrymmet framför tv:n i vardagsrummet. Nackdelen med att träna hemma är att det kan finnas annat omkring dig som lockar mer, t.ex. den där favoritserien, kanelbullarna i köket eller det härliga skumbadet som du längtat efter hela dagen.

Träna på gym

Det finns många fördelar med att vända sig till ett gym. På ett gym har du möjlighet att få professionell vägledning av utbildade instruktörer och du får också tillgång till många olika typer av maskiner. På gymmet kommer du också att kunna komma i kontakt med andra människor med samma intresse som du. Det kan leda till ny vänskap och att ni delar erfarenheter med varandra. Det finns många olika gym runt om i Sverige som du kan välja mellan där både friträning och gruppträning erbjuds. Här gäller det oftast att du köper ett medlemsskap. Nackdelen med gym är att det kostar pengar, du måste anpassa dig efter öppettiderna som råder samt åka hemifrån.