Okategoriserade

Frisk och stark med gymträning

Att leva ett friskt och hälsosamt liv står högt upp på många människors önskelista. Det kan dock vara svårt att veta hur man ska ta sig dit. Att äta mer frukt och grönt och att skära ner på alkohol och det röda köttet är nog tips som de flesta hört både två och tre gånger och de äger givetvis sin riktighet. Att ändra sin kost är inte bara bra för viktnedgång utan kan också leda till en rad olika positiva hälsoeffekter. Hur viktigt valet av mat än är så är det dock viktigt att inte glömma bort att röra på sig regelbundet. Vi lever alltmer stillasittande liv vilket inte bara leder till viktuppgång utan också till en rad olika följdsjukdomar. Det kan handla om allt från allvarliga hjärt- och kärlsjukdomar men också om mer estetiskt besvärande åkommor som åderbråck. Ett sätt att förebygga åderbråck och de besvär som åderbråcken kan leda till är just genom aktiv träning, exempelvis på gym. Har man ändå fått åderbråck med tillhörande besvär så går det att ta bort åderbråck genom operation och andra medicinska metoder.

Att ge sig ut i löpspåret mitt i vintern är nog inte så lockande för de flesta men lyckligtvis finns det ett fantastiskt sätt att träna varierat inomhus. Ibland kan det vara lättare att motivera sig själv att gå till gymmet än att springa utomhus i regn och rusk, samtidigt som man kan peppas av de andra gymbesökarna och lära sig av varandra. Om motivationen för att gå till gymmet också tryter kan det vara en bra idé att träna ihop med en kompis. På det viset blir det svårare att hitta på ursäkter och strunta i löpbandet till förmån för chips och läsk i soffan framför senaste avsnittet av favoritserien.

Det är dock viktigt att man tränar rätt så att man inte skadar sig redan i början och tappar sugen.

Rätt utfört är motion och styrketräning rena hälsokuren så se till att göra rätt från början. Ett sätt kan vara att skaffa sig en personlig tränare som kan lägga upp träningen både efter dina behov och dina förutsättningar. Den personliga tränaren kan dessutom ofta också hjälpa dig att lägga upp ett kostschema som passar din träning så att dina ansträngningar ger maximal effekt oavsett om du vill bygga muskler, gå ner i vikt, förbättra din kondition eller helt enkelt bara må bättre än vad du gör nu.

Om det inte räcker med att du blir starkare, snyggare, friskare och piggare av träning har forskare också kommit fram till att det förbättrar sexlivet hos såväl yngre som äldre män. Så ring din bästa kompis, skaffa ett medlemskap på ett gym och se fram emot ett friskare och mer hälsosamt liv.