Träning

Åka på träningsresa

Ordet träningsresa, väcker nog väldigt olika känslor för olika personer. Vissa kanske har svårt att förstå vad det är för poäng med att träna på sin efterlängtade semester då man ska vila upp sig, festa och ha kul. Hos de personer som har ett större intresse för fitness låter det nog snarare som ett ypperligt tillfälle att kombinera sin hobby med en resa. Att åka på träningsresa utesluter inte många av de andra aktiviteter som en mer traditionell semester erbjuder, som att bada, sola, äta gott och shoppa. Semester med träningsvärk kan man säga.

Vad finns det för alternativ?

Att åka på träningsresor har blivit populärare än någonsin. Kanske har det att göra med den generellt ökade kunskapen om de främjande hälsoeffekter träning har på både kropp och själ. Det finns många häftiga alternativ om du vill träna utomlands, det finns bolag som arrangerar träningsresor inom de flesta områden såsom yoga, surfing, löpning och mycket mer. Skulle du vilja lära dig att surfa, eller kan du redan surfa men vill utvecklas och bli bättre? Då kan du välja att åka på ett så kallat surfcamp. Surfcamps finner du ofta i härliga tropiska och varma länder som, Marocko, Hawaii, Bali och Australien.

Fördelar med träning på semestern

Vad finns det då för fördelar med en träningsresa? Träna gör ju många av oss ändå, ibland flera gånger i veckan. Så vad är då så speciellt med en träningsresa? När du åker på en träningsresa så slipper du planera dina pass, du har duktiga instruktörer som gör detta åt dig. Du får underbara hotellmåltider tillagade och serverade. Mellan träningspassen finns det ofta möjlighet att ta igen dig, kanske genom att slappa vid polen, få en massage eller bara strosa runt på en plats i världen du inte besökt tidigare. Om du inte vill åka på en lång resa till andra sidan jorden så finns det gott om träningsresor i både Europa och Sverige.