Viktnedgång

Sund viktnedgång

Svenskarna blir allt fetare och det är idag väldigt många som vill gå ner i vikt. Även om många på olika sätt lyckas med detta så finns det stora skillnader mellan olika typer av viktnedgång. För att åstadkomma ett varaktigt resultat och undvika att åter gå upp i vikt efter en tid så måste man träna och äta på ett sunt sätt. De nya kostvanor man tar till sig bör till exempel vara tillräckligt långsiktiga för att man ska kunna äta på samma sätt under resten av livet. En snabb diet kan verka lockande att hoppa på men allt för ofta så ser man bara ett kortsiktigt resultat av dessa. Vilken typ av diet som fungerar för en viss person är dock mycket individuellt. Det viktiga är att man känner efter vad som fungerar för en själv, och vad som kommer fungera på lång sikt.

 

Kombinera rätt matvanor med träning
Ett vanligt misstag som folk gör är som sagt att de försöker gå ner i vikt alldeles för snabbt. Detta innebär i många fall att man stirrar sig blind på vad vågen säger och glömmer bort att det faktiskt är fettet man försöker bli av med, inte musklerna. För att minska vikt på ett sunt sätt så rekommenderar man att man bör gå ner ungefär 1-2 kilo varje månad. Att gå ner i vikt är egentligen mycket enkelt och i grunden handlar det om att göra av med mer energi än man tar in. För att lyckas gå ner i vikt och sedan hålla den önskade vikten så måste man också tänka på att det man äter ska vara gott. Om man inte gillar maten som ingår i en särskild diet så är risken stor att man börjar fuska och sedan fastnar i gamla hjulspår igen.200248529-001

 

Risker med snabb viktnedgång
Att gå ner i vikt allt för snabbt leder inte bara ofta till att man går upp i vikt igen när man inte längre orkar följa dieten. Det kan också leda till att man får en hel del överskottshud eftersom huden inte hängt med i viktminskningen. I det fall man drabbats av överskottshud så finns det dock sätt att bli av med denna. Plastikkirurgen.com erbjuder fettsugning och bukplastik till folk som kanske gått ner i vikt alldeles för snabbt. Tänk på att alltid välja en seriös aktör om du är intresserad av att genomgå en operation hos en plastikkirurg.

Taggar: